Welkom Gast

Leren Leven met Lithium

Lithium is een veel voorgeschreven en effectief medicijn voor de behandeling van Bipolaire Stoornis. De effectiviteit van lithium is mede afhankelijk van de lithium concentratie in het bloed.  Deze concentratie wordt voor een belangrijk deel bepaald door het aantal pillen lithium dat wordt ingenomen, maar ook door o.a. lengte, gewicht, leeftijd, werking van de nieren, vochtinname en gevoeligheid voor het middel.

Ook is het zo dat er maar een klein verschil zit tussen de werkzame concentratie lithium en een te hoge concentratie. Het laatste geeft een verhoogd risico op een vergiftiging terwijl een te lage concentratie een verhoogde kans geeft op een terugval in een manie of depressie. Het is daarom belangrijk goed te begrijpen wat de invloed is van andere medicatie, transpiratie, gebruik van bijvoorbeeld, koffie of alcohol etc. op de lithium concentratie. Daarbij is het van groot belang regelmatig de lithium concentratie in het bloed te controleren.

Onder het menu LEREN vindt u uitgebreide inforamtie over lithium, met het programma DELEN kunt u ervaringen delen met andere lithium gebrukers en het bij het onderdeel VOLGEN heeft u de mogelijkheid uw lithium waarden en stemmingen bij te houden. Alles wat nodig is om het Leven met Lithium te optimaliseren.