Welkom Gast

Hoe krijg je een correct meetresultaat?

De nauwkeurigheid van het meetresultaat met het Medimate MiniLab is afhankelijk van de zorgvuldigheid waarmee de meting wordt uitgevoerd. Het aller belangrijkste voor een correcte een meting in vingerprik bloed  is een goede bloeddruppel.

Wat is een goede druppel? 

Een goede bloeddruppel is :

  • Een grote druppel
  • Zonder stuwen en duwen verkregen
  • Direct zonder wrijven op de vulopening van de lab-chip aangebracht                                                      

Om dit voor elkaar te krijgen is het volgende van groot belang:

Warme, goed doorbloede handen:

Verwarm de handen enkele minuten onder een warme kraan of om een warme beker koffie of thee en masseer de vinger zachtjes vanaf de handpalm tot de vingertop.

Denk na over de juiste prik locatie

Het is belangrijk dat u de druppel makkelijk op het gaatje in de lab-chip krijgt. Probeer daarom met welke hand en met welke vinger dit het makkelijkste gaat. Prik in de top van de vinger aan de kant van de pink. Zo heeft u de beste hoek met de lab-chip.

De  juiste prikpen 

Kies de goede prikpen, zodat er makkelijk een grote druppel komt. In de meeste gevallen zal dit de blauwe prikpen zijn. Kies alleen voor een andere kleur als er veel te veel bloed komt.

Correct stuwen

Laat uw geprikte vinger naar beneden hangen en wacht enkele seconden tot zich een goede druppel heeft gevormd. Neem vooral uw tijd, geduld is belangrijk. Komt er niet van zelf een goede druppel dan mag u VOORZICHTIG stuwen. Zo doet u dat op een correcte manier

  • Omklem met de wijsvinger van de niet-geprikte hand de geprikte vinger vlak bij de handpalm
  • Schuif uw wijsvinger nu zacht richting het vingertopje en 
  • drukt even stevig maar kort onder in het bovenste vingerkootje

Voorzichtig op de lab-chip aanbrengen

Laat de druppel voorzichtig op het gaatje van de lab-chip vallen of tik de druppel heel zachtjes aan. Dit kan alleen als de druppel mooi hangt. Het kan ook gebeuren dat de druppel langs de vinger wegstroomt. Veeg de vinger dan af en wacht op een nieuwe mooie druppel.

Bij twijfel een tweede meting

Zijn de handelingen niet helemaal goed gegaan en twijfelt u over de uitkomst van de meting, voer dan een tweede meting uit. U moet dan wel een nieuwe vingerprik in een verse vinger zetten.